Καίνε οι τιμές στα ενοίκια: Πόσο αυξήθηκαν, ποιες είναι οι πιο ακριβές περιοχές [πίνακας] Ημερομηνία:
Σήμερα 25/9/2025, 14:00 - Εμφανίσεις: 29
Αυξήσεις στις τιμές κατά μέσο όρο 4,3% παρουσιάζουν το 2025 τα ενοίκια κατοικιών σε ολόκληρη την επικράτεια, σε σύγκριση με το 2024, σύμφωνα με έρευνα της RE/MAX.
Η τάση αυτή συνδέεται με την αυξημένη ζήτηση για κατοικίες -και ιδιαιτέρως για ποιοτικά ακίνητα- σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητά τους.
Πρωταθλητές ανόδου είναι τα ακίνητα που βρίσκονται στην Περιφέρεια, ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη καταχωρούνται ήπιες αυξητικές τάσεις.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία από τις εκμισθώσεις κατοικιών που έγιναν μέσω του κτηματομεσιτικού δικτύου της RE/MAX Ελλάς, με 88 γραφεία και περισσότερους από 1.200 συμβούλους ακινήτων πανελλαδικά, στην Περιφέρεια καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές ενοικίασης κατοικιών, με άνοδο κατά μέσο όρο 5,3% εν συγκρίσει με πέρυσι.
Την ίδια στιγμή, η Αττική παρουσίασε αύξηση ενοικίων κατά μέσο όρο 4,5% μέσα σε ένα έτος, ενώ στη Θεσσαλονίκη η αντίστοιχη άνοδος διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 3,1%.
Τα ενοίκια στην Αττική Αναλυτικότερα, στον Δήμο της Αθήνας, το μέσο ενοίκιο εκτιμάται σε 9,3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Μάλιστα, στον συγκεκριμένο Δήμο η υψηλότερη μέση τιμή εντοπίζεται στο Κολωνάκι (κατά μέσο όρο 14 ευρώ ανά τ.μ.) όπου είναι και η μεγαλύτερη σε όλο το νομό Αττικής.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι χαμηλότερες μέσες τιμές ενοικίων εντοπίζονται, σύμφωνα με στοιχεία της RE/MAX Ελλάς, στην Κυψέλη (7 ευρώ ανά τ.μ.), στα Πατήσια και στο Βύρωνα (7,2 ευρώ ανά τ.μ.) και στην Καισαριανή (8,2 ευρώ ανά τ.μ.).
Κατά μέσο όρο πάνω από 9 ευρώ ανά τ.μ.
ενοικιάζονται κατοικίες σε Αμπελόκηπους (9,1 ευρώ ανά τ.μ.), Ζωγράφου (9,4 ευρώ ανά τ.μ.), Κουκάκι (9,5 ευρώ ανά τ.μ.), Εξάρχεια (9,6 ευρώ ανά τ.μ.), Νέο Κόσμο (9,8 ευρώ ανά τ.μ.), περιοχή Χίλτον (10 ευρώ ανά τ.μ.) και Λυκαβηττό (12 ευρώ ανά τ.μ.).
Στα Νότια Προάστια οι τιμές διατηρούνται υψηλές με μέσο όρο τα 10,7 ευρώ ανά τ.μ.
και αύξηση 5,5% μέσα σε ένα έτος.
Οι χαμηλότερες μέσες τιμές ενοικίασης κατοικιών καταχωρούνται στην Αργυρούπολη (8,6 ευρώ...